sparadirekt.se – allt om pengar och lån

Lär dig investera

För att få en bra ekonomi måste du lära dig att investera. Idag är det många svenskar som har lyckats spara ihop och investera så att de har flera hundratusen kronor på bankkontot. Vissa rent av över en miljon.

Börja investera

För att börja investera behöver du faktiskt inte ha jättemycket kunskap. Du kan börja med att månatligen spara i fonder. De riktigt stora investerarna – och även seriösa vanliga svenskar som har fast arbete och lämnar barn på dagis – investerar i ISK-konto och aktier. Men börja med fonder om du tycker att det är lättast. Det viktigaste är bara att du kommer igång.

Kunskap

För att göra goda investeringar behöver du ha kunskap, både om hur du investerar och om olika företag. Förutom att läsa böcker om ämnet, så behöver du också läsa Dagens Industri, för att hänga med i aktiemarknaden. Det är viktigt att du förstår principen bakom aktiemarknaden för att verkligen kunna göra goda affärer. För att lyckas med dina investeringar är det viktigt att du planerar långsiktigt. Det handlar inte om snabba cash. Investera inte heller pengar som du inte har råd att förlora. Låna inte till att köpa aktier, utan skapa en budget och lägg undan pengar för att spara i fonder och aktier.