sparadirekt.se – allt om pengar och lån

Mer pengar på kontot idag

Behöver du mer pengar på kontot? Det finns många sätt att börja tjäna mer pengar redan idag. Här kommer åtta tips som hjälper dig framåt.

1# Skapa en budget

Inkomst i all ära, men det är ofta utgifterna som är den stora boven. Skapa flera budgetar: över mat, kläder, nöje och bilen. Håll dina budgetar, så kommer du redan inom en månad få en eller flera tusenlappar över.

2# Jobba extra

Jobbar du inom sjukvården eller ett serviceyrke kan du enkelt jobba extra. Om det inte finns någon möjlighet att jobba extra på ditt jobb, kan du leta upp närmaste bensinstation eller affär och se om du kan få några pass under kvällar och helger.

3# Starta företag

Ansök om att starta enskild firma på Skatteverkets hemsida, så har du större möjligheter att tjäna pengar. Då kan du börja erbjuda dina tjänster: klippa gräs, passa barn, coacha folk att gå ner i vikt eller köra Uber.

4# Börja blogga

Starta en blogg. Det tar förvisso tid innan en blogg börjar generera pengar. Men när den väl börjar få besökare så kommer du att ha en liten pengamaskin som kan ge dig passiv inkomst lång tid framåt. Hitta ett ämne som du gillar och börja blogga om det.

5# Hyr ut ett rum

Om du bor i hus eller har en lägenhet med ett rum över, så kan du hyra ut rummet. Hyr ut till en student eller någon annan som vill bo lite billigare.

6# Starta en webbshop

Du kan tjäna pengar på att driva en egen webbshop. Liksom för en blogg, så kräver det både tid och engagemang innan du börjar se något resultat. Det fina med just blogg och webbshop är ju att du arbetar hemifrån soffan och inte behöver gå iväg någonstans.

7# Hyr ut din sommarstuga

Om du äger en sommarstuga kan du lägga ut den på Airbnb eller Blocket och hyra ut den till sommargäster. Har du stuga i fjällen eller skärgården kan du rentav lägga ut den på en internationellt sajt.

8# Köp och sälj

Gå på second hand, auktioner och antikvariat, hitta värdefulla saker och sälj dem vidare. Du kan även köpa saker online, som du sedan säljer till ett högre pris. För att lyckas köpa och sälja med vinst kräver det att du har kunskap om prylarna som du handlar med. Det kräver också tid att leta rariteter som du köper för 50 kronor, och som du sedan säljer för 3000 kronor.