sparadirekt.se – allt om pengar och lån

Så lyckas du få en bättre ekonomisk situation

Det finns många fördelar med att ha bra kontroll över ekonomin. Om du vill göra något åt din ekonomiska situation och förändra den till det bättre finns det många bra sätt. Ett sätt är att samla alla dina dyra smålån till ett. Ett bra alternativ är att lösa lån och därigenom få en lägre ränta, längre avbetalningstid och bättre villkor. Det kan göra stor skillnad i din ekonomi. Att lösa lån innebär i praktiken att du samlar ihop alla dina gamla lån och skulder till ett lån.

Sänk månadskostnaderna genom att lösa lån

När du löser lån kan du få en bättre överblick över dina skulder. De är även lättare att bara betala ett lån varje månad istället för flera. Snabblån och olika kreditskulder som har en hög ränta är värt att samla i ett lån. När du lyckas sänka dina månadskostnader genom att lösa lån kan du antingen betala av mer på lånet eller välja att spara pengarna. Att ha ett sparande innebär en viss trygghet. När du har ett sparande kan du även känna dig säkrare på att du inte behöver ta dyra smålån och krediter för att kunna betala saker. Fördelen med att spara är att du också kan få in det som en ny rutin i ditt liv.

Spara ihop till en större summa pengar

När du ska spara pengar är det bästa att göra en automatisk överföring när lönen dimper ner på kontot. Pengarna ska helst gå till ett helt annat konto som du inte har något betalkort kopplat till. Det kan vara en bra riktlinje att spara ihop till 2-3 månadslöner för att ha en bra säkerhet. Efter det kan du börja spara till specifika saker som exempelvis en semesterresa eller något annat du drömmer om. Du kan även börja investera pengar på börsen i aktier eller fonder. Du kan även där göra en automatisk överföring till ett investeringssparkonto och där månadsspara i aktier eller fonder.

En bra ekonomi kräver disciplin

Att styra om ekonomin och få den på rätt köl igen kan kräva tålamod och disciplin. Men det är värt att verkligen lägga manken till för att få en bra ekonomi. Att ha en god ekonomi är bra för din hälsa. Pengar eller avsaknaden av pengar kan verkligen skapa stress hos människor. För att kunna sova bra om natten är det värt att slita en period för att få en bättre ekonomi.