sparadirekt.se – allt om pengar och lån

Börja spara redan som student

När man är ung tänker man inte så mycket på det där med att börja spara. De pengar man får är guld värda och de vill man gärna sätta sprätt på så snabbt som möjligt. Känner du igen dig? Trodde väl det! Men att börja tänka på sparandet redan i unga år kommer att ge dig ett tryggare liv längre fram. Som student står du redan på vuxenvärldens tröskel och så fort du flyttar hemifrån måste du tänka på Hemförsäkring Student, hitta möbler och klara dig helt själv både praktiskt och ekonomiskt.

Hemförsäkring som student

En hemförsäkring är livsnödvändigt om det skulle inträffa något. Som student kan du jämföra olika Hemförsäkring Student och få den med bäst villkor. Sådana hemförsäkringar är bra att ha när du till exempel delar boende på ett studenthem och liknande och det kan inträffa olyckor orsakade av en annan.

Så börjar du spara

Du behöver inte sätta undan tusenlappar när du är student, och det kan du säkert inte heller. Men ha gärna ett sparkonto eller sätt in pengar i fonder som du kan ta ut längre fram i livet. Dina föräldrar kanske hjälper dig fortfarande och kan sätta in lite pengar åt dig på ett sparkonto varje månad. Har du emellertid inte turen att ha föräldrar som hjälper till så kan du börja spara lite själv, kanske om du har ett extrajobb. Det räcker med att du sätter undan några hundralappar eftersom detta växer och blir stora summor också efterhand. Kolla vilken sparmetod som är bäst för dig.

Bättre ekonomi