sparadirekt.se – allt om pengar och lån

Belåna bostaden – få pengar över

Behöver du pengar? I så fall kan du skaffa pengar på ett snabbt och relativt lätt sätt genom att värdera din bostad och sedan ta ett lån på den. Du kan så klart även välja att sälja bostaden om det är en bättre lösning för dig.

Använd bostaden som kassako

Många lider av dålig ekonomi till vardags och om du är en av dem, kan du komma tillrätta med problemet. Åtminstone temporärt och om du äger din bostad. Äger du din bostad kan du nämligen få pengar med hjälp av bostadens värde. Det hela börjar dock med att värdera den.

Att värdera bostad är enkelt. Det enda du behöver göra är att kontakta en mäklare. Oftast finns det en mäklarfirma nära dig som du kan kontakta. En mäklare kommer sedan och tittar på bostaden för att göra en bedömning av värdet. Har du turen att få en bra värdering, kan du använda den för att få pengar, men hur? Du kan då belåna bostaden och få mellanskillnaden direkt i handen. Mellanskillnaden baseras på hur stor skuld du har på bostaden samt vad bostaden är värd. Värdet måste i så fall vara högre än skulden för att en mellanskillnad ska kunna betalas ut.

Om du hellre vill flytta och/eller om värdet på bostaden är för lågt, kan en försäljning istället bli aktuell. Föredrar du trots allt att bo kvar, kan det istället vara bättre att hyra ut hela eller delar av bostaden. Med andra ord finns det olika alternativ att välja mellan för att få pengar från din bostad.

Bättre ekonomi