sparadirekt.se – allt om pengar och lån

Bra alternativ till att ta ett lån

De flesta av oss hamnar då och då i ett läge där vi har dåligt med pengar. Det är en situation som är jobbig. Särskilt om den innebär att det till exempel kan vara svårt att köpa mat till familjen. Det enklaste då är att ta ett snabblån eller liknande för att lösa den akuta situationen. Det kan fungera om du vet att du kommer få in tillräckligt mycket i närtid för att lösa situationen. Men om du inte gör det finns det risk att du fastnar i en skuldfälla som är svår att ta sig ur. Här kommer två tips för att slippa ta lån.

Sälj dina värdesaker

Ett bra alternativ är att sälja saker för att få loss pengar. Du kan till exempel sälja guld och få betalt direkt. Det är klart att det kan kännas tråkigt att behöva göra sig av med arvegods, men jämfört med att bli skuldsatt och fastna i ändlösa räntebetalningar är det mycket bättre. Guld är bra på så sätt du oftast får pengar direkt och slipper använda dig av Blocket eller liknande tjänster.

Snåla istället

Det första steget du bör ta för att undvika lån är dock att dra igen svångremmen. Var kan du spara? Genom att låta bilen stå minskar dina utgifter för bensin. Om du är tydlig med varför så kommer dina barn säkert vara okej med att äta gröt till middag nån eller några dagar i veckan. De flesta av oss har den typen av marginaler om vi bara är beredda att dra ner på några bekvämligheter.

Bättre ekonomi