sparadirekt.se – allt om pengar och lån

Så får du en billigare flytt – trots flyttfirma

Att flytta tillhör en av de tillfällena i livet som kostar väldigt mycket pengar. Egentligen är det inte flytten i sig som kostar utan det faktum att man oftast behöver köpa massor med nya möbler. Men om du vill få tips på hur du kan göra för att få en billigare flytt så får du veta det i den här artikeln.

Anlita en flyttfirma till lägre pris

Väldigt många är beroende av en flyttfirma när de ska flytta, men att anlita en sådan är inte billigt. Dock kan det vara bra att känna till att det finns möjlighet att använda sig av rutavdraget när man anlitar flyttfirmor. Det är ett skatteavdrag som bidrar till att tjänsten blir upp emot 50 % billigare. Nästa gång du ska anlita en flyttfirma kan du med fördel använda rutavdraget, vilket du även kan om du ska anlita en städfirma för att utföra flyttstädningen.

Släng inte möbler

När man flyttar är det lätt att man känner lite avsky mot sina gamla möbler som man kanske inte alls vill ha med sig till sitt nya hem. Att slänga dem är därför inte en avlägsen tanke, men det bör man undvika. Det finns högst troligtvis pengar i ens gamla möbler. Därför bör man istället sälja dem då det ger välbehövliga extrapengar i samband med flytten.

Köp inte nytt

En flytt är på många sätt en ny och fräsch start och därför kan man vilja köpa nya möbler till sitt nya hem. Men det finns billigare och bättre sätt att förnya saker och ting. Exempelvis kan du ordna med ett nytt överdrag till soffan istället för att köpa en ny. Det där gamla soffbordet som du kanske är trött på kan du måla om och/eller köpa en ny duk till. Överlag kan man måla om möblerna istället för att köpa nya, vilket kan göra en hel del för att skapa den fräscha och nya känslan, men till betydligt lägre pris. Det är viktigt att överväga om det verkligen är nödvändigt att köpa ny inredning då det trots allt är det som kostar mest vid en flytt.