sparadirekt.se – allt om pengar och lån

Betala tillbaka dina lån

Visst är det skönt att kunna ta ett lån så att du kan köpa en bra bil, få råd med en egen bostad eller för att kunna studera utan att oroa dig för hyran. Men en dag ska ha pengarna tillbaka. Hur härligt det än känns när pengarna kommer in på kontot, så är de inte dina.

Din attityd

Om du vill ha en god ekonomi, så är din inkomst inte lika viktig som din attityd. Lån är ingenting som ger dig god ekonomi i långa loppet. Tvärtom är det personer som inte har några lån för att de medvetet har betalat sina lån, som har en möjlighet att verkligen skapa sig en god finansiell situation. Börja med att tänka igenom hur du ser på pengar och lån. Fråga dig också hur du vill leva om tio år: vill du leva ett liv där du måste jobba 100 procent för att du har en massa räkningar varje månad? Eller vill du ha möjligheten att jobba mindre, starta ett företag eller vara tjänstledig för att resa? Din framtida ekonomi beror på hur du agerar och tänker idag. Lär dig mer om ekonomi och hur du investerar i aktier och fonder. Börja också att läsa ekonomisidorna i tidningar som DN och SVD.

Betala tillbaka

När du ska betala tillbaka dina lån är det smart att börja med de minsta lånen. Gör en hushållsbudget så att du får pengar över varje månad. Använd de pengarna för att betala av dina lån snabbast möjligt. När du är klar med första lånet så tar du nästa lån.