sparadirekt.se – allt om pengar och lån

Skapa en resebudget

Älskar du att resa? Då kan det vara smart att skapa en resebudget så att du verkligen kan genomföra din drömresa.

Drömresan

Vad är det för resa som du drömmer om att göra? Vill du resa jorden runt under fyra månader? Åka transsibiriska järnvägen eller bila genom USA? Eller brukar du sitta med resemagasinet Vagabond i handen och drömma om att rentav få leva på resande fot? Det finns många spännande resor att göra. Problemet är bara att de kostar ganska mycket och kräver tid. Då är det smart att skapa en resebudget så att drömmen kan bli verklighet.

Din resebudget

Först måste du besluta dig för ett särskilt mål eller en specifik summa pengar. Ofta är det lättare att spara ihop om du har ett konkret mål, som att resa i Sydostasien en månad eller vandra i Klippiga bergen. Sedan ska du ta reda på hur mycket resan verkligen kommer att kosta. Snåla inte, en god regel när det kommer till resor är att de kostar mer än vad vi initialt har räknat med.

Spara varje månad

När du vet hur mycket din resa kommer att kosta, om det är 40 000 eller 100 000 kronor, är det dags att börja spara varje månad. Det är mycket lättare att spara om du också har satt ett slutdatum. Till exempel att tågluffa i Europa under två månader om två år. Räkna ut hur mycket du ska lägga undan varje månad. Ha ett särskilt bankkonto som du inte får röra där du sätter in pengarna. Det kommer att vara en härlig känsla att se hur din reskassa växer månad för månad. Vill du skynda på processen sparar du naturligtvis mer.