sparadirekt.se – allt om pengar och lån

Balansen mellan pengar och tid

Att fokusera på sin karriär och försöka nå så högt som möjligt är något som väldigt många eftersträvar i dagens samhälle. Självklart är utveckling roligt och man vill se hur bra man kan bli, men en stor drivkraft för många är att tjäna mycket pengar och att helt enkelt blir så rik som möjligt för att kunna leva det ett liv som man har drömt om. Att ha sådana tydliga mål att arbeta mot kan vara ett bra sätt att må bra, men det kan också vara en grund för saker som stress och psykisk ohälsa. Att därför hittar en balans kring hur mycket fokus i livet som ska ligga på att tjäna pengar och hur mycket fokus man ska lägga på den andra delen av livet som inte har med arbete att göra, kan vara svårt. Här kommer några tips på saker man kan göra för att undvika stress och press som kan leda till psykisk ohälsa.

Ta hjälp

Att se till att faktiskt använda sina pengar där de gör mest nytta i sitt liv är något fler skulle kunna ta till sig. Det kan till exempel vara värt att lägga en del av sina pengar på flytt och städtjänster både i vardagen och när man ska flytta. Genom att investera i flytt och städtjänster frigör man tid som gör att man kan få ut mer av den fritid man har. Detta är extra viktigt om man är någon som arbetar mycket och lägger lite mer än de vanliga 8 timmarna om dagen på sitt arbete. Att då verkligen ha tid att vila upp sig när man kommer hem är viktigt för att undvika att till exempel gå in i väggen.

Pengar versus tid

Det kan vara nyttigt att ibland vända lite på perspektivet och fundera över vad man ska använda de pengar man har tjänat till. Om man arbetar 10 timmar om dygnet, men bara har 2 timmar att njuta av de pengar man har tjänat kommer man ganska snart att inse att det inte är värt det. Det kan snarare vara värt att gå åt det andra hållet, att när man väl har nått en hög lön kunna gå ner lite i tid för att kunna njuta av livet på riktigt. Det är viktigt att inte bara haka upp sig på siffror på lönebeskedet utan fundera över vad man faktiskt vill använda sina pengar till och vad man behöver för att må bra och sträcka sig efter att ha en inkomst som räcker till detta.